Ako rozpoznať, že je vejpka Elfbar fake?

Elfbar na Slovensko prinášame hlavne z dôvodu jeho dlhotrvajúcej stálej chuti, avšak na trhu nájdete rôzne napodobeniny Elfbar vejpky. Mnohé nedôveryhodné e-shopy a trafiky ponúkajú práve Elf Bar vejpky za nízku cenu. Aj to môže byť pre vás znak podvodu. Poďte sa však pozrieť, ako rozpoznať, že je vejpka Elfbar fake a vyvarujte sa omylu. Neviete, čo je Elfbar a aké sú jeho hlavné prednosti, alebo čo je vaping? Prečítajte si blog.

Elfbar je značka vejpiek, ktorá sa neustále pokúša zastaviť výrobu falzifikátov a aj vďaka právnemu tímu sa jej to darí. Vždy sa však nájde firma, ktorá produkuje fake Elfbary, preto si dajte pri nákupe vejpky pozor, či je Elfbar skutočne pravý. 

Držte sa preto nasledujúcich parametrov a uistite sa, že vaša nová Elfbar vejpka je pravá. 

Elfbar a jeho cena

V niektorých prípadoch už podľa ceny môžete rozpoznať, či je Elfbar fake alebo originál. Predstavte si, že si každý týždeň chodíte kupovať Elfbar, vždy stojí rovnako, na rôznych e-shopoch je cena približne rovnaká, a zrazu nájdete jeden e-shop, kde je omnoho lacnejší. Zaujímavé, že? Toto je príznak toho, že si pravdepodobne kúpite fake Elfbar, pretože cena pri falzifikátoch je oveľa nižšia ako pri originálnych produktoch.

Tip: Vždy si cenu overte u viacerých predajcov. Aj keď môže byť pre vás cena lákavo nízka, nie vždy sa vyplatí ísť po tom najlacnejšom. Overte si teda cenu predajcu. A nie len cenu predajcu ale predajcu ako takého. Elf Bar sú totiž vysokokvalitné vejpky. Nízka cena môže napovedať, že kupujete fake Elf Bar vejpky alebo e-liquidy.

QR kód

QR kód na obale vejpky, zariadeniach alebo e-liquide Elfbar je jednou z hlavných vecí, ktoré odlišujú fake Elfbar vejpky od tých pravých. Je veľmi dôležité, aby ste skenovali QR kód na KAŽDEJ Elfbar vejpke. 

Dôležité info o QR:

  • QR kód sa musí odzrkadliť na svetle,
  • QR kód musí byť nalepený rovno a nesmie prekryť žiadne písmo,
  • QR kód vás musí nasmerovať na stránku elfbar.com, a nie na stránku elfbar-tech.com atď.,
  • QR kód nesmie byť skenovaný viac ako 10 krát.

Obal Elfbar vejpky

Väčšinou môžete to, že je Elfbar fake rozpoznať priamo podľa obalu, ten totiž zvyčajne nemá originálne Elfbar písmo a čiastočne text prekrýva napríklad objem/silu nikotínu. Okrem toho majú fake Elfbary na obale väčšinou gramatické chyby. Pri kúpe si teda pozorne všímajte obal. Na obale je aj adresa továrne, kde sa Elfbar vejpka vyrobila, preto, ak sa nezhoduje s adresami predchádzajúcich vejpiek, dávajte si pozor.

Elfbar fake a originál obal - Vejpka.sk

 Ak si často kupujete Elf Bar vejpky alebo e-liquidy, rozdiel určite spozorujete sami vlastnými očami. Ak si nie ste istí obalom, je to znak pre vaše ďalšie "pátranie" po tom, či je Elf Bar fake alebo nie.

Font na obale a samotnom Elfbare

Fake Elfbar Vape  môžete rozoznať aj podľa písma na vejpke. Elfbar môže byť fake, ak je na ňom použitý napríklad iný font a/alebo iný odstup medzi písmenami. Nabíjateľné Elfbar Vape majú nabíjací port a náustok v jednej línii. Svetlo, ktoré sa zapne pri použití alebo nabíjaní je pri originálnych Elfbar vejpkach umiestnené priamo pod nabíjacím portom. Ak je vejpka Elfbar fake, svetlo môže byť umiestnené v otvore pre vzduch.

Elfbar fake a originál porovnanie - Vejpka.sk

Farba ochutených jednorazových vejpiek

Dávajte pozor aj na farbu Elfbar vejpiek. Ak si nie ste istí, môžete sa pozrieť aj na stránku s produktami (vejpka.sk). Elfbar môže byť fake, ak je farba úplne odlišná a/alebo farebný prechod sa nezhoduje s originálmi.

Aké vady má fake Elfbar vejpka? 

Fake Elfbary sú veľmi škodlivé, pretože nikto presne nevie, čo sa v nich nachádza. Sú plné chemikálií a toxických látok. Okrem toho existuje aj nesprávna manipulácia s falošnými produktami, nie sú zaručené žiadne garancie správnych výrobných postupov a podobne.

Pri fake Elfbar vejpkach sa identifikovali závažné rozdiely oproti originálnym Elfbar Vape:

  • Batéria nemá nápis (označenie) a je vo všeobecnosti veľmi nízkej kvality,
  • Dĺžka kábla je oveľa kratšia a čiastočne neizolovaná,
  • Výrazne menej absorpčnej bavlny s horšou kvalitou,
  • Zrejme menej kvapaliny (tekutiny) v absorpčnej bavlne,
  • Životnosť zariadení je omnoho kratšia,
  • Chuť vejpiek je zlá alebo horšia.

Tekutina

Predaj a distribúcia fake Elfbar vejpiek predstavuje riziko pre verejné zdravie, pretože nie je jasné, aké látky sú v nich v skutočnosti obsiahnuté. Okrem toho sú objavené vejpky bez nikotínu, ktoré sú mylne označené ako obsahujúce nikotín. V niektorých prípadoch bol nameraný obsah nikotínu výrazne vyšší ako deklarovaná hodnota.

Čo robiť, ak ste si kúpili Elfbar, ktorý je fake?

Ak ste našli stránku s falošnými Elfbarmi alebo dokonca kúpili falošný produkt, urobte nasledujúce kroky na ochranu svojho zdravia a zastavenie falzifikátov!

  • V žiadnom prípade nepoužívajte produkt!
  • Skúste kontaktovať obchod a informujte ich o tom (ak je to možné),
  • Nekupujte nové produkty z rovnakého miesta (e-shopu),
  • Nahláste obchod na webovej stránke https://elfbar.com/report-counterfeit.html alebo e-mailom legal@elfbar.com.

Ako sa chrániť pred fake Elfbarmi?

Je dôležité, aby ste používali len originálne a overené produkty od ELFBAR. Fake Elfbar vejpky majú tieto charakteristické znaky: 

  • Extrémna produkcia tepla pri používaní,
  • Viac nikotínu v produkte ako je uvedené,
  • Škodlivé chemikálie v kvapaline,
  • Výbušné batérie,
  • Zvyšky kože a vlasov v produktoch,
  • Zdravotné následky.

 

Ak chcete zabezpečiť zdravie sebe a okoliu, nepoužívajte a nekupujte si Elfbar, ktorý je fake, aj napriek tomu, že cena je veľmi lákavá. Zaobstarajte si kvalitnú vejpku, napríklad u nás na vejpka.sk a buďte si istý, že máte originál Elfbar Vape. Ponúkame produkty skladom a svoju ponuku neustále rozširujeme. Vyberte si naše bestsellery: 

  • Elf Bar ELFA: pripomína jednorazovú e-cigaretu, je však dobíjateľná s vymeniteľnými PODmi,
  • Elf Bar AF5000: revolučná vejpka spĺňajúca prísne európske legislatívy. Až 5 000 poťahov z jedného zariadenia,
  • Elf Bar ELFLIQ: Náš najpredávanejší e-liquid. Plná chuť, vynikajúce kombinácie. 

Počuli ste o vejpka.sk blogu? Prinášame zaujímavé informácie zo sveta vapingu. Prečítajte si napríklad, prečo prinášame Elfbar na Slovensko, či čo je elfbar a mnoho iných článkov. Zdieľajte medzi kamošmi a známymi.

Používáme ověření věku Adulto