Ako si správne vybrať nikotínové vrecúška

Ste začiatočníkom v používaní nikotínových vreciek a chcete vedieť, ako si správne vybrať nikotínové vrecúška? Prestať fajčiť je náročné, v mnohých prípadoch neúspešné. Alternatívou, ktorá je bezpečnejšia a menej škodlivá, sú práve nikotínové vrecúška. 

V tomto článku sa zameriame na najdôležitejšie faktory výberu nikotínových vreciek (bez tabaku). Vysvetlíme, čomu sa pri výbere vyhnúť, a naopak, čo si všímať. 

Faktory výberu nikotínových vrecúšok

Ignorujte silu znázornenú na obale

Trh je zaplavený množstvom značiek, druhov a príchutí nikotínových vrecúšok. Obaly nikotínových vrecúšok majú často znázornenú stupnicu, ktorá určuje silu daných “sáčkov”. Nevýhodou týchto pseudo ukazovateľov je nekompatibilita medzi značkami, ich znázornenie nie je objektívne a môžu pôsobiť zavádzajúco. 

Odporúčame nebrať v úvahu stupnice ako hviezdičky, guličky a iné piktogramy. Radšej sa sústreďte na exaktné hodnoty, a teda mg/gram alebo mg/vrecúško. Tieto hodnoty sú, narozdiel od pseudo stupníc sily, jednotné medzi všetkými značkami a majú vypovedaciu hodnotu. Ak ste však úplný začiatočník, môže vám tento údaj pomôcť zorientovať sa.

ako-vybrat-nikotinove-vrecuska-blog-foto-stupnica 

Zamerajte sa na mg/gram a mg/vrecúško

V predchádzajúcom bode sme si vysvetlili, prečo ignorovať piktogramy so silou nikotínových vrecúšok uvedených na obale. Piktogramy nie vždy reflektujú skutočnú silu produktu. Ak ste začiatočník a snažíte sa prísť na to, ktorý “žuvák” je pre vás vhodný a akú máte toleranciu, odporúčame sledovať údaj mg/vrecúško

Na zistenie sily nikotínových vrecúšok môžete použiť aj údaj mg/gram (koncentrácia nikotínu v miligramoch na 1 gram produktu), tu však zdôrazňujeme, že rôzne značky majú rôzne veľkosti. Z toho vyplýva, že neviete dostatočne dobre porovnať dva rôzne produkty

Na rozdiel od toho, meranie mg/vrecúško znázorňuje koncentráciu nikotínu v miligramoch na 1 vrecúško. Tento údaj je presnejší v prípade, že chcete vedieť, koľko mg nikotínu prijmete v jednej dávke (v jednom vrecúšku). Sily vrecúšok sú rôzne, môžu sa pohybovať od 2 mg do 50 mg na vrecko. 

Pri výbere myslite subjektívne

Tento krok je veľmi dôležitý pri výbere správneho “žuváku”. Potreby a tolerancie sú individuálne. Ak ste na začiatku, je možné, že pre vás bude výber zložitejší. Niekedy sa na prvý raz s výberom netrafíte. Je preto veľmi dôležité uvedomiť si, ako silné nikotínové vrecúška chcete. 

Tip: Začnite pri slabších nikotínových vrecúškach a postupne sa dostávajte na silnejšie nikotínové vrecká. Tak zistíte svoju hranicu. Spísali sme pre vás Sprievodcu silou nikotínových vreciek, kde sme prehľadne zoradili rôzne značky nikotínových vreciek.

Pri výbere sa zamerajte na toleranciu, ale aj silu “hitu”. Niektorí preferujú silnejší “hit”, kedy účinok nikotínu príde náhle. Naopak, niektorí si radi vyberú práve slabšie nikotínové vrecúška, kedy “hit” nie je tak silný a účinok nikotínu je mierny a stály.

Skúšajte rôzne chute

Nikotínové vrecúška (bez tabaku) sa vyrábajú vo viacerých príchutiach. Medzi “klasiky” patria mentolové a chladivé príchute. Obľube sa tešia aj svieže a ovocné chute. Novinkou sú aj výraznejšie chute v podobe chilli alebo rôznych odrôd korenia.

Mohlo by sa zdať, že chuť pri výbere sily nikotínových vrecúšok nezohráva rolu. Avšak, zatiaľ čo mentolové a chladivé príchute zvýrazňujú pocit “hitu”, naopak, ovocné a sladké príchute pocit “hitu” zmierňujú

Samozrejme, výber chuti je čisto subjektívny. Či už máte radi klasické chladivé chute v podobe mentolu alebo ovocné chute. Nebojte sa však experimentovať. V dnešnej širokej ponuke si nájdete svoju obľúbenú ovocnú príchuť aj keď ste milovníkom mentolu. 

Ovocné-vs-chladivé-nikotínové-vrecká

Porovnajte si viaceré značky

Porovnávajte aj samotné značky. Každá z nich má totiž svoju jedinečnú technológiu výroby, dizajn a príchute. Toto všetko môže viesť k odlišným profilom uvoľňovania nikotínu. Značky nikotínových vrecúšok používajú rôzne veľkosti vreciek a rozličné výplne. Tým aj koncentrácia nikotínu je v rôznych značkách iná. Zatiaľ čo pri Killa “žuváku” je to 13 mg, Pablo Exclusive nikotínové vrecká obsahujú až 33 mg. 

Nebojte sa experimentovať medzi značkami a skúšajte viaceré, aj keď ste milovníkom jednej. Dajte si pozor na intenzitu, stálosť chutí a rýchlosť uvoľňovania. My vo vejpka.sk sa snažíme vybrať a ponúkať len tie overené a obľúbené značky nikotínových vrecúšok. 

 

Nikotínové vrecúška majú oproti tradičným tabakovým výrobkom niekoľko výhod. Sú bez škodlivého tabaku a chemikálií, ktoré v tabaku skončia počas výroby. Vďaka vyradeniu tabakových výrobkov znižujete riziko inhalácie toxických a zdraviu škodlivých látok

Nikotínové vrecká sú však taktiež vysoko návykové a pri ich užívaní škodíte svojmu zdraviu. Zbavíte sa však aspoň zafarbenia zubov od tabaku, inhalácie toxických látok, zápachu prstov a dymu, ktorý určite prekáža vášmu okoliu. 

Ak hľadáte bezpečnejšiu alternatívu alebo chcete prestať fajčiť, vyskúšajte nikotínové vrecúška. U nás, navyše, nakúpite so zľavou ak ste registrovaní. 

Používáme ověření věku Adulto