Ako správne vybrať ochutenú jednorazovú vejpku?

Vaping je veľmi obľúbenou alternatívou ku klasickým cigaretám, a teraz už vieme povedať, že sa nejedná len o chvíľkový trend. Mnoho fajčiarov prechádza práve na vaping. Čo je vaping a aká je jeho história sa dozviete v našom článku na blogu. V tomto článku sa dozviete, ako sa rozhodnúť pre správny druh jednorazovej ochutenej vejpky a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu pri výbere.

Ako vybrať jednorazovú vejpku

  • Vyberte si správnu silu nikotínu,
  • Zvoľte si počet poťahov na jedno zariadenie,
  • Zvoľte preferovanú príchuť,
  • Zvážte svoj rozpočet,
  • Skontrolujte si parametre vejpky,
  • Zvážte životnosť a výdrž batérie,
  • Vyberajte odporúčané značky vejpiek.

Sila nikotínu jednorazovej vejpky

Pri výbere jednorazovej ochutenej e-cigarety si musíte určiť správnu silu nikotínu, ktorú preferujete. Ak ste ťažký fajčiar, mali by ste si vybrať e-cigaretu s vyššou hladinou nikotínu a naopak, ak ste ľahký fajčiar, mali by ste sa rozhodnúť pre e-cigaretu s nižšou hladinou nikotínu. Na e-shope vejpka.sk nájdete vejpky s 2% silou nikotínu. 

O sile nikotínu sa bavíme aj v článku Čo je vaping. Ak vás zaujímajú podrobnosti prekliknite sa cez odkaz.

Počet poťahov ochutenej jednorazovej vejpky

Pri výbere jednorazovej ochutenej e-cigarety sa pozrite na počet poťahov. Na Vejpka.sk nájdete rôzne možnosti, ako sú napríklad Lost Mary BM600S s 600 poťahmi na zariadenie, Elf Bar AF5000 - spĺňa prísne európske normy a vydrží 5000 potiahnutí,  IVG 2400 je zlatou strednou cestou medzi AF5000 a klasickou 600vkou a ďalšie.  Ak hľadáte vejpku pre príležitostné fajčenie, zvoľte e-cigaretu s menším počtom poťahov. Ak fajčíte častejšie a chcete, aby vejpka vydržala dlhšie, potom vyberajte vejpky s väčším počtom poťahov.

Počet potiahnutí - jednorazové vejpky

Príchuť jednorazovej e-cigarety

Značka Elfbar a iné značky u nás v ponuke majú širokú škálu príchutí, ktoré si môžete vybrať. Od klasických sviežich cez ovocné až po sladké. Niektoré príchute majú označenie Ice, čo znamená jemný chladivý podtón.

Rozpočet na kúpu vejpky

Pri nákupe e-cigariet je dôležité zvážiť svoj (mesačný či týždenný) rozpočet. Na e-shope Vejpka.sk nájdete rôzne varianty jednorazových ochutených e-cigariet značky Elfbar, IVG alebo Lost Mary od lacnejších až po tie drahšie, ale za to s väčším počtom poťahov. 

Kontrola balenia a parametrov vejpky

Pred nákupom jednorazovej ochutenej e-cigarety skontrolujte, čo všetko sa nachádza v balení. Dôležité sú aj informácie o kapacite batérie, počte ťahov a pod.

Životnosť a výdrž batérie

Pri výbere jednorazovej ochutenej vejpky sa pozrite na životnosť a výdrž batérie. Niektoré e-cigarety majú kratšiu životnosť a rýchlejšie sa vybijú, zatiaľ čo iné môžu vydržať dlhšie. Elfbar ponúka verzie s dobíjateľnou batériou, ktorými sú Elf Bar AF5000. IVG 2400 má silnú batériu s veľkou kapacitou a nedá sa dobíjať. Zvoľte si e-cigaretu s batériou, ktorá vyhovuje vašim potrebám, a teda, či chcete batériu dobíjať alebo si nerobiť starosti a kúpiť radšej viaceré vejpky s menším počtom poťahov.

Renomovaná značka vejpky je základ

Pri nákupe vejpky je dôležité zvoliť bezpečnú značku. Vyberte si značku, ktorá má dobré hodnotenia od zákazníkov a ktorá je známa svojou trvanlivosťou. Značka Elfbar sa teší veľkej popularite vďaka svojim spoľahlivým vejpkam so stálou chuťou. Dávajte si pozor aj na Elfbar fake, ktorých je na trhu mnoho. V článku Ako rozpoznať, že je vejpka Elfbar fake ponúkame jednoduché tipy ako na bezpečný nákup. Na Vejpka.sk sa snažíme ponúkať také jednorazové e-cigarety, ktoré sú certifikované, overené a celosvetovo obľúbené. Medzi ďalšie dobré značky jednorazových e-cigariet môžeme zaradiť IVG alebo Lost Mary

Recenzie a hodnotenia ostatných

Pred nákupom vejpky sa pozrite na recenzie a hodnotenia od zákazníkov. Vždy však treba brať v úvahu, že ľudia sú rôzni, majú iné kritéria a požiadavky. Dokonca aj to, čo je pre niektorých “kvalitné” môže byť pre vás nedostačujúce. Preto odporúčame riadiť sa vlastným rozumom a recenzie brať ako doplnkový ukazovateľ pri výbere. Prečo si vybrať práve vejpku Elfbar sa dočítate v článku Čo je Elfbar.


Vybrať si správnu jednorazovú ochutenú e-cigaretu môže byť náročné hlavne pre začiatočníkov vapingu, no veríme, že s týmito užitočnými tipmi bude výber o niečo jednoduchší. Potrebujete pomôcť s objednávkou? Kontaktujte nás. Radi pomôžeme. Ak hľadáte návod, ako si vbrať POD systém (viac použiteľnú e-cigaretu), pretože už vás nebaví kupovať klasické jednorazové e-cigarety, prečítajte si náš článok na blogu s názvom Sprievodca výberom najlepšej vejpky.

Používáme ověření věku Adulto